HERŞEY BURDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Modern çağın çiftçileri...

Aşağa gitmek

Modern çağın çiftçileri... Empty Modern çağın çiftçileri...

Mesaj tarafından ˙·٠•● ÇaLı kUşU●•٠·˙ Salı Kas. 24, 2009 7:37 pm

GDO’lu ürünlerin gündeme gelmesiyle gıda şirketleri için kilit pozisyona oturan gıda mühendisleri, ayda iki ila yedi bin TL arasında kazanıyor…

işte genç – 23.11.09
İpek ALPKÖKİN
ipek.alpkokin@sabah.com.tr

Gıda hammaddelerinin değerlendirilmesi, kaynakların korunması, artıklarından yeni besinler oluşturulması ve sağlıklı gıda çeşitlerinin artırılması konusunda araştırma yapan gıda mühendisleri özellikle GDO’lu gıdaların gündeme oturmasıyla tekrar popüler hale geldi.

Gıda hammaddelerinin besin değerlerini kaybetmeden standartlara uygun olarak verimli bir şekilde işlenmesi, korunması ve depolanmasını planlayan, yeni sistemler geliştiren gıda mühendisleri; fabrika, atölye, depo gibi gıda ürünlerinin bulunduğu yerlerde kontrol işlemleri yapıyor.

Şirkete göre değişmekle birlikte ayda iki ila yedi bin TL arasında gelir elde eden bu uzmanlar, büyük gıda şirketlerinin yanı sıra üniversitelerde de araştırma görevlisi olarak çalışabiliyor.

Kamu sektöründe de pek çok iş olanağına sahip olan gıda mühendisleri, kamu sektöründe de Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ve belediyelerde görev yapabiliyor. Gıda mühendisleri gıdayla ilgili işletmelerde, proje - işletme mühendisi, yatırım uzmanı, danışman ve kalite uzmanı gibi unvanlar alıyor.

Staj zorunluluğu var!
Dört yıllık gıda mühendisliği eğitimi süresince başta matematik, fizik, kimya, teknik resim, gıda mikrobiyolojisi – kimyası ve fabrika tasarımı gibi konularda eğitim alan gıda mühendisi adaylarının besin işletmelerinde staj yapma zorunluluğu da bulunuyor. Staj deneyimi ve bu sıradaki performans işe kabul sürecinde yeni mezunların avantajları arasında oluyor.

HANGİ ÖZELLİKLER ARANIYOR
Matematik, biyoloji, fizik, kimya ve ekonomi gibi disiplinlerle iç içe çalışan gıda mühendislerinin okumayı seven, araştırmacı ve yenilikleri izleyebilecek bir yapıda olması gerekiyor. Üst düzeyde akademik yeteneğe sahip olma, dikkatini bir konuya yoğunlaştırabilme ve sabırlı olma aranan diğer özellikler arasında.

GIDA MÜHENDİSLERİ NE İŞ YAPAR
Gıda hammaddelerinin besin değerlerini kaybetmeden standartlara uygun olarak işlenmesini, korunmasını ve depolanmasını planlayan gıda mühendisleri gıdaların saklanması konusunda da yeni sistemler geliştiriyor. Hammaddeden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında denetleyen ve kalite kontrolünü yapan gıda mühendisleri ayrıca artık maddelerin değerlendirilmesi konusunda da çalışmalar yürütüyor...
˙·٠•● ÇaLı kUşU●•٠·˙
˙·٠•● ÇaLı kUşU●•٠·˙
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 265
Kayıt tarihi : 01/11/09
Yaş : 28
Nerden : istanbul

http://makedonya1896.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz